سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: سالانه بالغ بر 60 هزار تن کاه و کلش به ارزش بیش از ۱۵۰۰ میلیون ریال از مزارع گندم و جو شهرستان تولید می شود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید، خدامراد طرفدار با اشاره به این سرمایه با ارزش بعد از برداشت، افزود: کشاورزان با برداشت کاه و کلش تولیدی بخشی از نیاز علوفه ای دامداری های شهرستان و نیز صنایع مرتبط با کشاورزی از جمله تولید قارچ، کمپوست، صنایع تولید کاغذ را نیز تامین می کند.
وی اظهار کرد: افزایش قیمت علوفه، تک کشتی بودن شهرستان با توجه به شرایط جوی و جغرافیایی، افزایش آگاهی کشاورزان به نقش ماده آلی و بقایا در خاک کشاورزان را راغب به بسته بندی کاه و کلش تولیدی نموده که با دستگاه های بیلر موجود در شهرستان جمع آوری و بسته بندی شده و مابقی بقایا علاوه بر چرای دام به عنوان ماده آلی به خاک برگردانده می شود.
این مقام مسئول با بیان اهمیت خاک و لزوم حفاظت از آن به لزوم افزایش ماده آلی به خاک و حفظ بخشی از بقایا در خاک اشاره و خاطر نشان کرد بر اساس قانون حفاظت از خاک سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول، به هر دلیلی ممنوع بوده و متخلفین مشمول مجازات می شوند.
طرفدار به دامداران توصیه کرد در زمان برداشت نسبت به تامین علوفه مورد نیاز خود با قیمت مناسب اقدام نمایند تا با مشکل کمبود علوفه و تامین آن با قیمت بالاتر مواجه نشوند.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.