مدیر جهاد کشاورزی اقلید از برداشت مکانیزه چغندرقند در بیش از سه هزار و 600 هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی اقلید، سیدعلی آقا میرطالبی گفت: پیش بینی می شود بیش از 182 هزار تن چغندرتولید و به کارخانه های طرف قرارداد ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری چهار کارخانه قند اقلید، نقش جهان، اصفهان ومرودشت محصول تولیدی کشاورزان را تحویل می گیرند افزود؛ کلیه مراحل کاشت تا برداشت این محصول تحت نظارت این کارخانجات است.
او با اشاره به برداشت مکانیزه محصول اظهار کرد دلیل گرایش کشاورزان به استفاده از ادوت برداشت را می توان به هزینه بالای کارگری و افزایش ضریب مکانیزاسیون در ادوات برداشت شهرستان اشاره کرد.
این مقام مسئول گفت: از مهمترین مزایای برداشت مکانیزه چغندر قند می توان به آسان شدن عملیات برداشت، کاهش هزینه های تولید، کاهش مصرف آب و بالا رفتن راندمان آبیاری، استفاده از بقایای گیاهی محصول به عنوان کود سبز، افزایش ماده آلی خاک، سهولت در بارگیری محصول، سرعت عمل بالا در برداشت محصول، صرفه جویی در زمان و فراهم شدن زمان مناسب و به موقع عملیات کشت زراعت های پاییزه گندم و جواشاره کرد.
میرطالبی در ادامه به اهمیت کشت قرارداری در اجرای الگوی کشت اشاره و اظهار کرد: با اجرای کشت قراردادی، تولید برمبنای ثبت سفارش و اقلیم هر منطقه صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه کشت قراردادی نوعی تضمین برای کشاورزان محسوب می شود، تصریح کرد: با وجود نیاز نقدینگی کشاورزان برای خرید نهاده و ماشین آلات لازم، اجرای کشت قراردادی، تضمینی برای خرید محصول محسوب می شود.
نظر خود را اضافه کنید.