بازدید همتی از مدیریت حفظ نباتات فارس به همراه کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید از مزارع چغندرقند حوزه مرکز جهاد کشاورزی شهرمیان و حسن آباد انجام شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید، علی سالاری مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: در این بازدید ضمن بررسی مزارع از لحاظ عوامل خسارتزا و ارایه توصیه های مربوطه، از مزارعی که به علت سبز نشدن بذور و سایر مشکلات موجود، نارضایتی کشاورزان را به دنبال داشته است، بازدید شد.
وی افزود در این بازدید مقرر شد در اسرع وقت هماهنگی لازم با محققین و کارشناسان مربوطه بمنظور بررسی مجدد انجام شود.
سالاری در ادامه افزود: چغندرقند گياهـي روز بلند است و به نـور زيادي جهت رشد و تجمع قند در ريشه نياز دارد و وجود نور كافي در اواخر دوره رشد، موجب زياد شدن ذخيره قند و افزايش خواص كيفي چغندرقند مي گردد.
وی به بیان برخی از محاسن کشت چغندرقندپرداخت:
* مهمترین ویژگی کشت چغندرقند، جای گرفتن خوب در تناوب زراعی می باشد. عمیق بودن ریشه و پاک بودن مزارع آن از علفهای هرز اجازه می دهد که در تناوبهای مختلف جایگزین شود.
*چغندرقند گیاهی وجینی است که ضمن کم کردن تراکم (تعداد) علفهای هرز حاصلخیزی و پوکی خاک را بهتر می کند. و در کشت های بعد از آن، تراکم علف هرز کاهش چشمگیری دارد.
* چغندرقند یکی از اجزاء کلیدی متشکله اقتصاد کشاورزی ملی است.
*چغندرقند از نظر ارزش غذائی در ردیف محصولاتی از قبیل گندم، ذرت، سیب زمینی و حبوبات است.
* چغندرقند، خاک را در بهترین شرایط برای کشت غلاتی که بعداَ کشت می گردند نگه می دارد و عملکرد غلات را بهبود می بخشد.
سالاری در پایان گفت پایش و کنترل عوامل خسارتزا، بویژه مساله کنترل کارادرینا و کنترل بیماری ها با انجام توصیه های فنی به کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
نظر خود را اضافه کنید.